Minap repülő barátaimmal emlékeztünk, beszélgettünk a régi szép időkről. Közös pillanatok emlékképeit idéztük fel és egy-két ilyen momentum fényképen is megörökítésre került. Ez is egy ilyen, most már tudjuk megismételhetetlen esemény. 2004 júliusában a Bakony Harcihelikopter Ezred helikopter köteléke a búcsúrepülésre készült a Balaton felett. A kép fő érdekessége, hogy ennyi helikopter azóta sem volt egy kötelékben hazánk légterében.  Az utolsó kiképzési repülésen tizenhárom Mi-24 Hind harci helikopter és három Mi-17 Hip szállító helikopter tartózkodott egyszerre a levegőbe.

A ritkaságnak szolgáló nagyszámú helikopter csapatot az akkori ezred parancsnok Droppa Gyula ezredes vezette. A látványos formáció tisztelgett, emlékezett és búcsúzott egyszerre. Emlékezett a nagyszerű repülésekre és búcsúzott a bakonyi tájtól. Állítson emléket ez a fénykép is július 8-ai utolsó kiképzési repülésre és az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezredre, ami, ha a politika helyesen döntött volna már több mint ötven éve működne.


Gaál "Csóka" Csaba

Egy ilyen kép elkészítése, természetesen nem mindennapi lehetőség. Hogy élni tudjak a vele baráti segítség is kellett. A repülő körökben kedvelt „Csóka” barátom által irányított Mi-24 fedélzetén kattintgattam fotómasinámmal. Ő hívott fedélzetre, repített minket a Balaton felett.
Köszönöm Csóka a lehetőséget és a mindig jó hangulatú beszélgetéseket!

Köszönet még dr. Toperczer Istvánnak, aki nélkül nem lehettem volna fent a fedélzeten a Balaton felett!
 

Szerző: sdragon  2009.09.27. 17:04 1 komment

Címkék: balaton bakony helikopter mi 24

A bejegyzés trackback címe:

https://dragonnews.blog.hu/api/trackback/id/tr931410959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vanya 2009.10.17. 06:04:27

Valószínüleg minden exponált fotó egy soha vissza nem térő pillanatot örökít meg. Ez a kép nagyon sok ember emlékeit idézheti fel a "régi szép időkről". Velem ezt tette! Kösz!
süti beállítások módosítása